Vedrop

Would you like to read this information again? Use the following options:

Alles over Vedrop

Powered by: KNMP logo
 • Introductie

  De werkzame stof in Vedrop is tocofersolan (een soort vitamine E).

  Tocofersolan is een in wateroplosbare vorm van vitamine E. Het beschermt cellen tegen schadelijke stoffen. Ons lichaam kan vitamine E niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen.

  Tocofersolan is te gebruiken bij een bepaalde vorm van ernstige leverziekte. Ook wordt het gebruikt bij cystische fibrose.

 • Bijwerkingen

  Dit medicijn kan bijwerkingen geven.

  De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

  Zelden

  • Diarree. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.

  Zeer zelden

  • Hoofdpijn en vermoeidheid. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
  • Haaruitval. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
  • Huiduitslag en jeuk. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.

  Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

 • Gebruik

  Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek.

  Hoe?
  Zuig de drank op in het bijgeleverde spuitje, door de vloeistof uit de fles op te trekken tot het streepje van het aantal milliliters dat is voorgeschreven. De inhoud van de spuit kunt u rechtstreeks in de mond legen door de spuit in te drukken. U kunt het spuitje ook legen in een glas water en daarna het glas water opdrinken. Spoel het spuitje af met water en sluit de fles.

  Wanneer?
  U mag het medicijn innemen op elk moment van de dag. Het beste kunt u vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis.

  Hoe lang?
  Bij vitamine E-gebrek door erfelijke chronische cholestase, zult u tocofersolan langdurig moeten gebruiken.

 • Vergeten

  Neem alsnog de vergeten dosis in, tenzij het minder dan 6 uur duurt voor u de volgende dosis moet innemen. Sla de vergeten dosis dan over en hervat het normale schema. Neem geen dubbele dosis.

 • Verboden

  autorijden, alcohol drinken en alles eten?
  Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

 • Wisselwerking

  Van dit medicijn zijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

 • Zwangerschap

  Zwangerschap
  Gebruik dit medicijn NIET als u zwanger bent of binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Als u dit medicijn gebruikt en u denkt erover zwanger te worden, overleg dan met uw arts.

  Borstvoeding
  Gebruik dit medicijn NIET als u borstvoeding geeft, of stop de borstvoeding. Het is niet bekend of dit medicijn in de moedermelk terechtkomt en of het schadelijk is voor de baby. Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker.

 • Stoppen

  U kunt niet zomaar stoppen met dit medicijn, anders ontstaat er mogelijk een vitamine E-gebrek. Overleg hierover met uw arts.

 • Handelsinformatie

  Tocofersolan is sinds 2009 internationaal op de markt. Voor erfelijke chronische cholestase is het op recept te verkrijgen onder de merknaam Vedrop in een drank.

Laatst gewijzigd op: 19 december 2011

Herhaalrecept

Gebruikt u Vedrop? Via deze website kunt u een herhaalrecept aanvragen

Meld bijwerkingen

Een paar minuten van uw tijd kan een leven redden.

Omdat niet alle bijwerkingen bekend zijn op het moment dat een geneesmiddel of een vaccin op de markt wordt gebracht, zijn meldingen uit de praktijk onmisbaar voor een veilig geneesmiddelgebruik.

Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in Nederland. Daardoor valt het snel op als een bijwerking vaak voorkomt. Dit systeem werkt alleen als er zoveel mogelijk bijwerkingen gemeld worden door zorgverleners, apothekers en patiënten.

Uw melding is dus belangrijk om geneesmiddelen nog veiliger te maken!

Meld bijwerkingen